Select Page

Danes bodo na Svetovnem prvensvu v nordijskem smučanju, tu lahko pogledate program, podeli prva kompleta medalj. Gre za smučarski tek, najkrajša razdalja, za dekleta 1,2 km in za fante 1,6 km, a hkrati verjetno tudi najbolj atraktivna. Kot veste, se tekmovanje začne s kvalifikacijami, najboljših 30 po času se uvrsti v izločilne boje: pet četrtfinalnih skupin da dva neposredno uvrščena v polfinale, kamor pa se uvrstita še dva z najboljšima časoma, tako imenovana srečna poraženca. Polfinalni skupini tečeta nato po enakem modelu: tako dobimo šest tekmovalcev, ki se pomerijo za medalje.

Točno opoldne začnejo dekleta. Na štartu so tudi štiri Slovenke, štartale bodo v prvi deseterici: 2. Anamarija Lampič, 4. Katja Višnar, 8. Alenka Čebašek in 10. Eva Urevc. Ravno slednji je na zadnjem sprintu uspel rezultat kariere: uvrstila se je v finale, bila šesta, pred tem pa je bila druga v kvalifikacijah in zmagala v obeh izločilnih bojih. Slovenke lahko danes res dosežejo odmevne uvrstitve. Kvalifikacije v živo

Fantje nadaljujejo kvalifikacije ob 12:50. Takrat bodo na mestu zagotovo že vsi logaški navijači. Transparenti, napisi na majicah: GO MIHA ŠIMENC. Ko se sprehodiš po štartni listi, vidiš, da bo zbrana vsa smetana smučarskih tekov. In med njimi, s številko 22, tudi naš Miha ter številko 50 Janez Lampič. Teklo bo kar 148 tekačev, tukaj so rezultati v živo. Torej, za vse tiste, ki smo ostali doma: navite budilko. Ob 12:55:30 so bo s starta pognal Miha in TEKMOVAL za najboljšo slovensko moško uvrstitev na svetovnih prvenstvih v zgodovini!

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)